Mälukeskusel on nüüd oma logo!

Mälukeskusel on nüüd olemas ka oma logo! Raplamaa Mälukeskuse logo konkursi võitis töö, milles autor Ruth Sotnik on kasutanud rahvuslikku kodu sümboliseerivat ornamenti.

Parima logo välja valimiseks toimus kaks hääletusvooru ja kodu ornamendiga logo sai žürii käest enim punkte mõlemal korral. Konkursile esitati kaheksa kavandit, mis andis rohket mõtlemisainet kõigile. Žürii liige Jüri Vaher leidis, et ’kodu’ kujund jätab esialgu tunde, et seda on justkui kuskil juba kasutatud, kuid lisas: „Võib-olla on see aga hea, et logo märk tuleb kõigile tuttav ette. Nii tundub see rohkem oma, kuna tekitab emotsiooni.“

Logo autor Ruth Sotnik kirjutas logo kirjelduses, et vaadeldes logo tervikuna, koos tekstiga, moodustab see kolmnurga, mis sümboliseerib samuti kodu, kindlustunnet ning ka koduküla. Logo stiliseeringus võib märgata kerget ebasümmeetriat ja vabakäe joone tunnetust, ka see viitab kodutundele ja ehedusele.

Mälukeskuse logo konkurss toimus 1.–30. septembrini 2022. Oma idee ilusast ja kaasaegsest logost võisid konkursile esitada kõik huvilised olenemata vanusest ja elukohast. Saadeti kaheksa väga erinäolist logo, mille hulgast valis võitja välja mälukeskuse juhtgrupi liikmetest koosnev žürii: Aare Hindremäe, Varri Väli, Virve Õunapuu, Sigrid Põld, Kalju Idvand, Heli Lints, Armar Paidla, Jüri Vaher, Tõnis Tõnisson, Õie Paaslepp ja Urve Ellandi.

Konkursi võitjat tunnustas Rapla Keskraamatukogu koostöös Raplamaa ettevõtetega: ligi 300 euro väärtuses auhinnakomplekti aitasid kokku panna Tohi Destillery, Haideaed, Kaldkriips, pubi Vana Bussikas ja Lillesahver.

Rohkem infot Mälukeskuse kohta leiad SIIT.