Enne kui Raplast sai linn. Üleskutse: jäädvustame Rapla ajalugu!

Oleme pikendanud mälestuste kogumise tähtaega 1. detsembrini 2018. Ootame Teie meenutusi!

Oktoobris sai Rapla linn 25-aastaseks. Aastakümneid on aga Rapla olnud alevi staatuses. Milline oli eluolu ühes väikeses Eesti alevis 1930ndatel, 40ndatel, 50ndatel, 60ndatel, 70ndatel, 80ndatel? Rapla Keskraamatukogu kuulutab välja mälestuste kogumise Rapla ajaloo jäädvustamiseks.

 Ootame Teie meenutusi erinevatest ajaperioodidest Rapla alevi väljanägemise ja selle eri piirkondade (näiteks jaama piirkond, Veneküla jt), hoonete, ettevõtete-asutuste paiknemise ja tegevuse kohta. Kirjutada võib igapäevasest olmest (veevarustus, kütmine, aiamaa- ning loomapidamine alevis), ostukohtadest (kauplused, turg), vaba aja veetmise võimalustest (mängu- ja spordiplatsid, vabaõhulava, kultuurimaja, kino, raamatukogu jne); teenindusasutustest (postkontor, telegraaf, (kaugekõne)telefonid, teeninduskombinaat, saun, sööklad, restoranid, baarid, kohvikud); tervishoiuteenustest (polikliinik, haigla), transpordist (bussiliiklus – alevi sees ja väljaspoole, rongiliiklus, raudteejaam, taksod), korrakaitsest (miilits), elamurajooni kerkimisest Mahlamäele.

 Meenutamist väärivad ka alevi omaaegsed markantsed inimesed ja nendega seotud lood. Samuti võib kirjeldada töötamist mõnes ettevõttes, mis on oma tegevuse Raplas ammu lõpetanud. Hea, kui mälestuste juurde on lisada fotosid. Fotod võib eraldi tuua raamatukokku, kus need arhiivi tarvis digiteeritakse. Originaalfotod jäävad omanikule. Oodatud on ka ainult ühe fotoga seotud meenutuslugu.

Töö maht pole piiratud. Lisage mälestuste juurde ka oma kontaktandmed. Huvitavamatele töödele on auhinnad.

Mälestusi (käsitsi kirjutatud või arvutis vormistatud) ootame 1. detsembriks 2018 Rapla keskraamatukokku. Saata võib aadressil lugemissaal@raplakrk.ee või tuua ise raamatukokku. Postiaadress: Rapla Keskraamatukogu, Lasteaia 5, Rapla 79512. Info telefonil 48 94039