8. septembril tähistatakse rahvusvahelist kirjaoskuse päeva

Reedel, 8. septembril on UNESCO rahvusvaheline kirjaoskuse päev, mille tähistamiseks algatati Soomes 2019. aastal Lugemistund, ehk kell 11-12 võetakse tunnike selleks, et lugemisele pühenduda. Selle positiivse meeleavalduse eesmärk on kutsuda inimesi üles lugemiseks aega võtma, et juhtida tähelepanu lugemise võlule ning aidata kaasa lugemise populariseerimisele ennekõike laste ja noorte seas, kuid Lugemistunnis osalema on oodatud kõik inimesed. Lugeda võib nii oma kodus, tööl, tänaval, koolis, lasteaias või raamatukogus ning lugeda võib nii üksi kui koos sõprade, pere või grupi lugemishuvilistega.
 
Kutsume meiegi keskraamatukoguga teid reedel lugemiseks endale või lastele sobivat raamatut laenutama ja lugemiseks aega võtma. Leidke endale raamatukogus mõnus nurgage, kus end tunnikeseks raamatuga sisse seada. Kui töö või muud kohutused ei lase etteantud kellajal raamatukokku tulla, siis võib meie juurde lugema tulla ka muul ajahetkel või hoopis lugeda mõnes teises paigas ja mõnel teisel ajahetkel sel päeval. Peaasi on, et pühendatakse aega lugemisele.
 
Meile väga meeldiks, kui jagate oma selle päeva lugemiselamust ja viisi, kuidas Lugemistunnist osa võtsite. Postitage raamatukogu FB kommentaaridesse pilte sellest, kuidas ja millises huvitavas kohas lugesite või millist raamatut lugesite https://www.facebook.com/raplakeskraamatukogu.