Hommikuhämaruses ettelugemised raamatukogus

Eelmisel nädalal, 15.-19. novembril, võõrustasime raamatukogus lapsi. Hommikuhämaruses toimusid ettelugemised.
Nagu juba palju aastaid, toimus ka sel aastal ühel novembrikuu nädalal, Põhjamaade kirjanduse nädala raames, ettelugemine. Ettelugemised toimusid Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Fääri saartel, Islandis, Lätis, Leedus ja Eestis.
Meil käisid külas nii lasteaialapsed kui koolilapsed. Suuremad ja väiksemad. Tänavu oli kooliealistele ettelugemisel pikalt Ahvenamaal elava kirjaniku Karin Erlandssoni raamat “Pärlipüüdja. Legend Silmaterast”. Müstiline ja põnev lugu pärlipüüdjatest. Lasteaialastele lugesime lugu Muumidest.

Sel aastal oli fookuses Ahvenamaa saarestik kuna Ahvenamaa omavalitsusliit sai 100 aastaseks. Just sel põhjusel kuulus programmi, lisaks raamatu ettelugemisele, ka Ahvenamaa tutvustamine sõnas ja pildis. Lood kuulatud, said lapsed panna kirja oma mõtteid: milline raamatukogu neile meeldiks? Sedelikese sai panna soovide laekasse.