Koduloopäev “Raplamaa maitsed” 28. novembril 2019

Raamatukogu kümnendal koduloopäeval kõnelesid vanadest söömistraditsioonidest Sillaotsa Talumuusemi töötajad Liivi Miil ja Meelis Remmel. Eriliselt keskenduti kartulivorstidele, mille valmistamine Valgu piirkonnas on kantud ka vaimse kultuuripärandi nimekirja.  Ants Uustalu rääkis väga innustunult kohaliku tooraine kasutamisest tänapäeva kokanduses ja Kuimetsas asuva Ööbiku Gastronoomiatalu toimimispõhimõtetest. Kokaraamatute väljaandmise võlust ja valust kuulsime Raplast pärit toidublogija ning toidufotograafi Mariliis Iloveri käest. Toiduteemalised vahelugemised olid C. Mothanderi „Kulinaarsetest vestetest“ ja Raplas tegutsenud Tohvri pagariärist. Lõpuks said kõik maitsta kartulivorste, mustika-klimbisuppi ja präänikuid. Aitäh esinejatele ja osalejatele!