JutuPeatus

JutuPeatus on Tartu Linnaraamatukogu poolt ellu kutsutud projekt, mis on kingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäeva puhul. Projekti raames on üle Eesti välja pandud 100 silti, mis märgivad nende paikade seost mõne olulise eesti ilukirjandusteosega. QR-koodi abil saab igaüks oma nutitelefonis asuda kohe lugema lõiku teosest, kuulata katkendit valitud raamatust ja vaadata teisi läheduses asuvate JutuPeatuste asukohti.

Jutupeatus.ee veebilehelt leiab kaardi kõigi siltide asukohtadega.

Projekti peamine eesmärk on juhatada inimesi (sh noori) rohkem lugema ning (taas)avastama eesti kirjandust ning tugevdada kirjanduslike kihistuste nähtavale toomisega paikkondlikku identiteeti.

Raplamaal asuvad 5 jutupeatuse paika: Kohilas (avatakse augustis), Kehtnas, Kuimetsas, Raplas. Otsige need üles ja tutvuge eesti kirjandusega!