Heigo Zimmeri näituse “ÜHE HETKEGA MAALIN MAAILMA HÕBEDASSE” avamine

1. augustil 2017 avati  Rapla Keskraamatukogus Heigo Zimmeri maastikufotode näitus “Ühe hetkega maalin maailma hõbedasse”. Heigo Zimmer on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia osakonna 2004. Peale seda on ta töötanud fotograafina erinevates ettevõtetes, peamiselt portree- ja perepildistajana. Seekordne näitus on katse proovida tegeleda mitte niivõrd inimesega kui pigem just inimest ümbritsevaga ja seda läbi looduse. Fotokunstnikuna pakuvad Heigole viimasel ajal huvi vanad fototehnikad, erinevad fotograafilised menetlused ja vanad kaamerad ning nende käsitsi lihvitud optikate tekitatud veider/kummalised pildid/kujutised, mille sarnaseid tänapäeval tööstuslikult toodetavate, vigadeta nö. steriilsete objektiividega ei saa saavutada. Sellest tulenevalt võivad fotod tunduda kohati ebateravad või ebamäärased, aga tegelikkuses ongi nende objektiivide joonistamisvõime teistsugune.

Näituse fotod on trükitud kontakttrükina ehk kaamerast saadud negatiivfilm ongi sama suur kui on positiivtrükk raamis. Autoril oli kaasas ka vana kaamera.