Raamatuesitlus “Laulan laevatäie” – 26. aprillil

Rääkis Šveitsi fotograaf Sabine Burger, Ly Ehin ja Mai Meisalu

Nad tutvustasid raamatut, rääkisid idee sündimisest ja tööst erinevate kooridega üle Eesti.

„Hääl on inimestel nii isiklik ja iseloomustav märk. Niimoodi oli minu soov, et raamat näitaks isiklikult ja poeetiliselt, mitte teaduslikult, kuidas laulmine inimestele mõjub ja miks ta laulab. Ja seda erinevates kihtides, kas iseenda jaoks, seltsielu jaoks, rahva jaoks. Ja laulmine kui väljendusvorm, kui tavalised sõ­nad enam ei suuda öelda, mis hinges on. Või seal, kus laulud avavad võimaluse maagilise maailmaga või jumalaga kõneleda. Laulupeod on minu jaoks nähtav püramiiditipp, mis paistab ka välismaale, mind aga huvitas ka, kuidas inimene laulab tavalises elus, näiteks köögis, saunas, sünnipäevadel. Või kuidas koor on lauljatel nagu perekond ja peale muusikat on seltsielu ka oluline põhjus, miks keegi kooris laulab.“

Rohkem infot: www.laulanlaevataie.ee

Pildigalerii